Meest geanticipeerde boeken van 2018; 1e kwartaalAls ik heel eerlijk ben moet ik toegeven dat ik niet zo’n serie-lezer ben. Volgens mij is het een vorm van boekige-bindingsangst of zoiets, want de gedachte om drie jaar van mijn leven te investeren in een trilogie (of meer als het een reeks betreft) vind ik niet heel erg aantrekkelijk. Daarbij zitten er meer gaten in mijn geheugen als in de sokken van Swiebertje, wat het ronduit een opgave maakt om mijn interesse in een trilogie of reeks vast te houden.

Er staan dan ook opvallend weinig vervolgdelen op mijn verlanglijstje m.u.v. ‘Daughter of the pirate king’. Ht eerste deel maakte mij zo gelukkig. Ik heb een zwak voor verhalen over piraten en deze stak met kop en schouders uit boven alle andere boeken over boekaniers die ik ooit heb gelezen. 

Hebberig als ik ben heb ik natuurlijk een immense wishlist met boeken. Met stip bovenaan natuurlijk mijn eigen boek dat in het najaar zal worden uitgegeven door Uitgeverij Q. In plaats van jullie in één keer te over overvallen met een lijst waar je een half uur op zit te scrollen heb ik mijn lijst verdeeld over drie kwartalen. Vandaag dus een overzicht met de verwachte boeken waar ik het meest naar uit kijk in januari, februari en maart...

Januari
+ Hazelwoud van Melissa Albert
+ Batman; nightwalker van Marie Lu
Ik heb ‘Wonder Woman; Warbringer’ nog niet eens uit, en toch heb ik deze nodig in mijn leven. Ik hoop stiekem dat het verhaal me een klein beetje doet denken aan een van mijn lievelingsseries op televisie; ‘Gotham’. 
+ Keeper van Kim Chance
+ Beneath the sugar sky van Seanin McGuire
+ Gunslinger girl van Lindsay Ely
Oooeh, vorig jaar werden we verwend met een boek over een vrouwelijke piraat en dit jaar kunnen we uitkijken naar een tof boek over een vrouwlijke scherpschutter uit het wilde westen. Yeehaa! Ik kijk hier zo hard naar uit. Er zijn geen woorden voor. 

Februari
+ Everless van Sara Holland
Met name de filmpjes van Blossom Books’ Lotte hebben mij enorm enthousiast gemaakt over dit boek. Het klinkt zo goed! Ik vind het ook een heel scherp idee van de auteur om een boek te baseren rondom het gezegde; ‘Tijd is geld’. Briljant!
+ Showstopper van Hayley Barker
+ Heart of iron van Ashley Poston
+ Daughter of the siren queen van Tricia Levenseller
Yasss! Het vervolg op ‘Daugther of the pirate king’ komt bijna uit. Februari is niet zo ver weg. Ik kan het nog wel even volhouden. 

Maart
+ Welkwoud van Tahereh Mafi
+ The Orïsha Legacy; Bloed en beenderen van Tomi Adeyemi

Begin april plaats ik een overzicht van de boeken waar ik naar uit kijk in april, mei en juni.

Naar welke boeken kijk jij het meest uit in 2018.Geen opmerkingen