Geen hobby, maar een lifestyle

Hallo, leuk dat je een bezoekje brengt aan mijn nieuwe blog... Of moet ik zeggen; mijn oude blog maar dan compleet vernieuwd en opgefrist? Want zoals een feniks die herrijst uit zijn as is ook Craving Pages herboren!

Een poosje geleden deelde ik op social media het droevige nieuws dat ik had besloten om te stoppen met bloggen. Ik denk nog steeds dat dat een goede beslissing was, want juist door dat besluit kreeg ik de kans om het bloggen te missen.

Verder heb ik tijdens mijn sabbatical gemerkt dat bloggen veel meer is dan een hobby voor mij. Het is een lifestyle. Het hoort bij mij. En als ik niet blog... mis ik gewoon 'iets'.

Dus vandaar dat je vandaag, voor het eerst in heeeele lange tijd, weer terecht kunt op Craving Pages al zullen trouwe bezoekers mogelijk wel merken dat er hier en daar wat is veranderd.

Een bredere blog 


Een van de grootste veranderingen op mijn blog is dat ik me niet meer volledig zal gaan richtten op boeken. In het verleden heb ik me heel erg laten beperken door het label 'boekenblog' en daar moest verandering in komen. Ik ben namelijk niet alleen maar een lezer. Ik heb nog veel meer liefdes; bullet journaling bijvoorbeeld, of tekenen en snailmail maken. 

Dat wil niet zeggen dat ik me helemaal los maak van het etiket 'boekblogger', maar het betekent wel dat ik op een andere manier mijn liefde voor lezen met jullie ga delen... zonder recensies. 

Een boekenblog zonder recensies?

That's right. In mijn ervaring zijn reviews de slechtst gelezen artikelen op een blog. Ook krijg je vaak veel minder interactie in de comments op een review dan op een persoonlijk (boekgerelateerd) artikel. Ik snap dat ergens wel, want - confession - ik lees ook maar zelden de recensies van boeken op andere boekenblogs... ik vorm liever mijn eigen mening over een boek. 

Ik hou ervan wanneer een blogger op een originele manier zijn of haar liefde over een boek deelt; bijvoorbeeld in een open brief aan een van de personages, of door zichzelf te verplaatsen in een situatie uit het boek. Tags vind ik geweldig leuk om te lezen! 

Ik krijg een veel beter idee van hoe een blogger een boek vind door artikelen waarin hij of zij lol heeft met het boek. 

Ik zal overigens nog wel boeken recenseren, maar dan op Goodreads en Instagram. Verder zal ik iedere keer dat ik 5 boeken heb gelezen deze ordenen in een top 5 artikel met daarin ook een mini-review van elk boek. 

Mijn shop

Ten slotte zal ik jullie middels mijn blog ook regelmatig informeren over updates met betrekking tot mijn Etsy shop. Als je mij volgt op Facebook, Twitter of Instagram... dan weet je wellicht al dat ik een winkeltje heb waarin ik mijn zelf gemaakte boekenleggers verkoop. 

Ik maak zowel boekenleggers met handlettering en aquarel verf als zogeheten Woodmarks. Woodmarks zijn boekenleggers die van hout worden gemaakt. Die van mij zijn 2mmm dik en worden bewerkt door middel van pyrografie; ik brand mijn ontwerpen dus op de boekenlegger. 

Naast diverse kant-en-klare ontwerpen maak ik ook boekenleggers op commissie. Erg leuk dus als cadeautje voor een echte boekenwurm (of gewoon voor jezelf)! Ik nodig je van harte uit om eens een kijkje te nemen in mijn winkeltje. 


Ik hoop dat jullie - net als ik - blij worden van de terugkeer van Craving Pages in boekenblogland. Ik kijk ernaar uit om weer lekker aan het bloggen te slaan. 

groetjes Joany!

4 opmerkingen

 1. Natuurlijk word ik daar heel erg blij om. Zelf ondervind ik het nog niet als een beperking om Zwartraafje een boekenblog te houden maar dat komt waarschijnlijk doordat mijn andere interesses ook af en toe terloops aan bod komen in bijvoorbeeld een foto update.

  Ik vind het ook heel leuk om boeken op allerlei manieren naar voren te brengen in plaats van enkel recensies te schrijven. Lijstjes zijn alvast een grote favoriet van me maar zelfs daar kan je ontzettend mee variëren.

  Ik ben alleszins heel benieuwd naar jouw nieuwe invulling van Craving Pages.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben blij dat je weer terug bent! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Yayyy, ik heb je best wel gemist! Dus ik ben blij dat je er weer bent :-)
  Die top 5 is een interessant idee trouwens, ik ga die vorm hier ook even laten bezinken ... want ik loop qua recensies tegen hetzelfde aan als jij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Superleuk dat je weer aan het bloggen bent geslagen! En wat een interessant statement trouwens, dat je het idee hebt dat recensies het minste worden gelezen. Daar ga ik mijn gedachten eens even over laten gaan :) succes met je nieuwe invalshoek!

  BeantwoordenVerwijderen