Kijk uit naar mijn boek in 2018


Dus... op 20 april van dit jaar kondigde uitgeverij Q aan dit jaar een geweldige schrijfwedstrijd te organiseren speciaal gericht op YA literatuur. Ik kreeg een DM via Instagram van Westerhofboeken, met de vraag of het misschien iets voor mij was. Hoewel ik onmiddellijk enthousiast was over het feit dat er eindelijke een wedstrijd werd georganiseerd voor lokaal schrijftalent binnen mijn lievelingsgenre had ik niet onmiddellijk de drang om mee te doen. Ik ben namelijk heel erg goed in mezelf wijsmaken dat ik toch niet goed genoeg ben voor dingen die ik graag wil bereiken. Best een irritant talent om te hebben.


Maar toch...


In mei herinnerde Luna (leesdame) mij aan het Day zero project; een persoonlijke uitdaging waarbij je een lijst maakt van 101 doelen die je vervolgens binnen 1001 dagen probeert te volbrengen. Als een van mijn doelen schreef ik op "Meedoen aan een schrijfwedstrijd", maar toch vond ik de schrijfwedstrijd van uitgeverij Q nog een beetje te hoog gegrepen voor mij dus wachtte ik af. Ik had immers nog tot 23 februari 2020 de tijd om al mijn doelen af te tikken. 

Pas op 31 juli - één dag voor de uiterste inzenddatum - vertelde ik mezelf dat niet geschoten altijd mis is en tikte ik snel het eerste hoofdstuk uit van het boek waaraan ik sinds november 2016 heb gewerkt. Ik deed alles vrij haastig uit angst dat ik anders te veel tijd zou hebben om terug te krabbelen en dus was mijn mailtje met inzending voor ik het wist verzonden en kon ik niet meer terug. 

Eerlijk gezegd vergat ik daarna een beetje de wedstrijd. Ik verdrong het in ieder geval tot de shortlist plotseling bekend werd gemaakt en ik ontdekte dat ik erop stond. "WTF?" is de beste manier om mijn reactie op dat moment te omschrijven. 

Maar goed; een plek op de shortlist betekende natuurlijk wel dat ik op 8 oktober naar Haarlem moest voor de bekendmaking van de winnaar of winnares. Aangezien het te laat was om Noud mee te nemen en we geen oppas konden ritselen (en ik ervan overtuigd was dat ik toch niet bij de top drie zou komen en het daarom zonde vond om twee dure treinkaartjes te kopen) bleven mijn mannen thuis en ging ik alleen op reis. Ik was niet eens echt zenuwachtig tot ik voor de deur van de boekhandel stond en ik mijn sociale angsten de kop in moest drukken om mezelf naar binnen te krijgen. 

Het was geweldig mooi georganiseerd. We werden ontvangen met een heerlijke mocktail in wat toch wel een van de mooiste boekhandels van Nederland is. Ook was er meer dan genoeg chocolade en chips voor iedereen. Ik heb tijdens het event heel fijn gekletst met enkele andere auteurs wat erg gezellig was.

En toen begon het. En toen... En toen... Dit...


Inmiddels zijn we bijna een week verder en ik kan nog steeds nauwelijks geloven dat ik heb gewonnen. Elke dag moet ik even aan de lijst voelen om me ervan te verzekeren dat het echt is. 

Wat betekent dit?

Naast het feit dat dit natuurlijk een enorme boost geeft aan mijn zelfvertrouwen als auteur, betekent dit dus dat in 2018 mijn boek écht wordt uitgegeven. En niet door de eerste de beste... maar door Uitgeverij Q. Dezelfde auteur die in hun fonds auteurs heeft als James Dashner, Brendon Sanderson, Victor Dixon, Natalie Koch... en nog veel meer toppers! 

Knijp me, ik droom! 


Over mijn boek

Ik ga natuurlijk niet meer verklappen dan wat je ook al hebt kunnen zien in de video, maar ik wil wel iets vertellen over het verhaal...

Het verhaal gaat over Jeanne, zij reist samen met haar vader en diens team van hot naar her om bovennatuurlijke verschijnselen vast te leggen, fraudeurs te ontmaskeren en tegen de juiste prijs... bewijs van paranormale activiteiten te fabriceren. 
Hoewel ze het leven on the road heerlijk vind verlangt Jeanne ook naar een familie en een thuis. Wanneer ze dan ook een opdracht krijgen aangeboden vanuit Nederland - Jeannes geboorteland - besluit ze dat dit een opdracht is die ze niet kunnen of mogen weigeren. 

Nog een paar dingen over het boek en de prijsuitreiking; 
 • Ik begon met het schrijven van dit verhaal vlak na het overlijden van mijn oma. Daarom heb ik de hoofdpersoon naar haar vernoemd. 
 • Ik deed eerder mee aan een schrijfwedstrijd - van Blossom Books - en dat verhaal was gebaseerd op iets wat mijn oma tijdens de oorlog heeft meegemaakt. 
 • Conclusie: mijn oma brengt geluk, zelfs nu nog. 
 • Na al jaren te fangirlen over haar boeken ontmoette ik eindelijk Lisette Jonkman in het echt! 
 • En Natalie Koch!
 • En een van mijn favoriete YouTubers: 'Whatthevalk' was er ook en is in het echt net zo gezellig als in zijn video's. 
 • En ik kocht Aadje Piraatje voor Noud om hem alvast voorzichtig te laten wennen aan zijn mama's obsessie met piraten. 
 • Er komen geen piraten voor in mijn boek (Ik weet ook nog niet hoe dat kan). 
Ik hoop natuurlijk dat jullie allemaal uit gaan kijken naar mijn boek in 2018. Voorlopig kan ik i.i.g. vooruit met het overtypen van mijn verhaal, hahaha. 

Heb jij wel eens meegedaan aan een schrijfwedstrijd?

13 opmerkingen

 1. Ik ben zo trots op je <3. Ik kan niet wachten tot je boek af is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat ontzettend gaaf! Ik wil hem zeker lezen, het verhaal klinkt ook fantastisch. Good luck met het proces! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuk. Ik ben erg benieuwd naar je boek. Hij klinkt zeker interessant.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Proud of you! Supergefeliciteerd! Hopelijk kan ik je boek ooit lezen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Reacties
  1. Groetjes, Jessica van Reviews & Roses
   (ik snap dit comment systeem niet helemaal denk ik, krijg mijn naam niet op de juiste plek... :p)

   Verwijderen
 6. Wat ontzettend leuk, van harte gefeliciteerd! Je boekt klinkt echt heel tof, ik kijk er naar uit! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben echt zo blij voor je. Het gaat ongetwijfeld nog beter aanvoelen voor je wanneer je jouw verhaal gedrukt in handen hebt en het in de winkelrekken ziet staan. Misschien ga je tegen dan ook echt geloven dat je niet meer aan het dromen bent. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ZO TOF! En ik ben natuurlijk enorm benieuwd. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Supertof Joany, ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wow, wow, wow! Wat geweldig voor je! Geniet.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo ontzettend gaaf voor je! Ik ben enorm benieuwd naar het boek :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat super gaaf zeg, gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen