#30Daysofreadathon; Dunne boekjes om doorheen te vliegen tijdens de leesmarathon

Natuurlijk draait de leesmarathon niet om de hoeveelheid boeken die je leest. Het gaat er net zo min om dat je daadwerkelijk 24 wakker blijft en onafgebroken leest. De leesmarathon is vooral bedoeld om wat meer te lezen dan normaal en het leuk te hebben met andere boekenwurmen op het wereld wijde web.

Toch heb je altijd mensen die het leuk vinden om op te scheppen over hoeveel boeken ze wel niet hebben kunnen lezen binnen de tijd. Speciaal voor die mensen - Okay! Ik ben ook zo iemand. I confess! - heb ik een lijstje gecompileerd van mijn favoriete, dunne boeken. Boeken waar je doorheen kunt vliegen tijdens de leesmarathon.


Donds offer van Siobhan Dowd

Een flinterdun boekje dat heel veel verhaal bevat. Toen ik dit boek ontving haalde ik in eerste instantie mijn neus op voor de novella. Zo'n dun boekje kon toch onmogelijk goed zijn; was mijn redenatie. Ik schaam me nog altijd voor dat vooroordeel want Donds offer is werkelijk een prachtig, hoopvol verhaal. Het gaat over Darra, een meisje dat is opgegroeid op een eiland waar nog stellig wordt geloofd dat enkel een levend offer voorspoed en overleving kan garanderen. Darra wacht met een tegenstrijdig gevoel haar dertiende verjaardag af wetende dat dat de dag is waarop zij zal worden geofferd. 

Wink, Poppy en Midnight van April Genevieve Tucholke

Eerlijk is eerlijk, de meningen over dit boek zijn enorm verdeeld. Zo won ik het boek in een winactie die werd georganiseerd in wonderland (Kwante in wonderland). Zij verlootte het boek omdat het niet haar cup of tea was. 

Zo blijkt maar weer; one man's trash is another man's treasure. Ik vond het boek namelijk ge-wel-dig! Het is zo'n heerlijke mindfuck. Nog lang na het lezen bleef ik twijfelen of ik wel helemaal zeker wist wie nu daadwerkelijk de leugenaar was. 

Want dit boek wordt verteld vanuit drie perspectieven; het perspectief van een held, een schurk en een leugenaar. I loved it. 


Wij leugenaars van E. Lockhart

Dit boek las ik een paar jaar geleden alweer, maar nog altijd zit het kraakvers in mijn geheugen. Dit boek volgt een bijzonder familie die elk jaar samen de vakantie viert. Gezellig, denk je nu misschien. Maar dit boek barst van de familie-drama. Geheimen, intrige, leugens en noem maar op.

Het is een erg spannend boek met veel mysterie. Echt een titel om te verslinden tijdens een leesmarathon.

Austenland van Shannon Hale

Ben jij meer van de romantische boeken dan kan ik je Austenland van Shannon Hale warm aanbevelen. Als een flinke Austen-addict myself heb ik intens genoten van het verhaal over de 30-something Jane die besluit af te kicken van haar favoriete verhaal door zich erin onder te dompelen. 

Austenland is een plek waar Pride and prejudice fans zelf een Austen-achtige romance kunnen beleven; compleet met kostuums en knappe kerels. 

Ik kon me serieus op zoveel vlakken herkennen in Jane. Ze is al net zo'n fijne fangirl als ik en dat las heerlijk! Ik kan niet wachten om ook het tweede boek te lezen. 

Nimona van Noëlle Stevenson

En last but not least; een graphic novel. Wat zeg ik; dé graphic novel! Nimona is een van de leukste stripboeken die ik ooit heb gelezen. Het volgt de wannabe sidekick van een superschurk (tegen wil en dank) en het is hi-la-risch! 

De illustraties in dit boek zijn een lust voor het oog en de spanning is om te snijden. Graphic novels zijn ideaal leesmarathon voer als je het mij vraagt. 

Welke dunne boeken (max. 250 bladzijden) kun jij aanbevelen voor de komende leesmarathon?

5 opmerkingen

 1. Dunne boekjes zijn heerlijk om ook even te breken tijdens zo'n read-a-thon. Voornamelijk graphic novels zoals Nimona.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet per se voor een readathon, maar ook heel fijn als je achter ligt op je Reading Challenge (zoals ikzelf, oeps!)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De ijsdraak van George R. R. Martin is een dun boekje maar echt schitterend geïllustreerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zulke boeken vind ik zelf ook heerlijk, echt fijn als je even snel door een boek heen kan! Ik vind de boeken van Uitgeverij Clavis ook mooie boeken die je binnen een middagje uit hebt :)

  BeantwoordenVerwijderen