Bij elke review in mijn Bullet Journal plak ik een afbeelding van de kaft van het boek. Niet te groot, want ik moet natuurlijk ook nog ruimte overhouden voor de review. In het online beeldbewerkingsprogramma Canva kun je heel gemakkelijk je pagina indelen in gelijke vakken. Hier maak ik gebruik van om alle cover afbeeldingen ongeveer dezelfde grootte te geven.
Ik print namelijk niet één cover per keer. Dat zou een enorme verspilling van papier zijn. In plaats daarvan print ik in één keer meerdere covers zodat ik de cover die ik nodig heb alleen nog maar uit hoef te snijden en de andere kan bewaren voor wanneer ik ze nodig heb. Dit is een goede motivatie om mijn eigen boeken te lezen trouwens... anders blijven die plaatjes maar slingeren, hahaha.
Ik maak altijd eerst de grove indeling. Denk aan; het tekenen van de titel (ik probeer dit altijd in ongeveer dezelfde stijl te doen als op de cover), het bepalen van een ruimte voor een quote, fanart of andere gerelateerde eyecatcher.
In deze spread heb ik bedacht om als eyecatcher een lijst te maken van mijn eigen 'grootste' angsten. Daarvoor heb ik drie post-its over elkaar geplakt. dit noem je ook wel een 'tip-in'. Voor extra stevigheid heb ik er nog wat roze- en spikkeltjes washitape over geplaatst.
Een pen vinden waarmee je op washitape kunt schrijven is geen gemakkelijke opgave, neem dat van mij aan. Ik gebruik meestal een gelpen. Maar zorg ervoor dat je de inkt laaaang laat drogen voordat je verder werkt aan je pagina. Anders wordt het echt een kliederboel. Mijn gelpen is er een van Royal Talens en ik ben er super blij mee.
Met dezelfde pen heb ik ook over de zwarte balken geschreven. Je ziet dat hij mooi dekkend is.
Je ziet het niet heel erg duidelijk op de foto, maar met een brushpen (Lilac van Sakura Koi) heb ik de regels van mijn review om en om roze gemaakt. De kleur matched heel mooi met de kleur van de cover.
De informatie over het boek heb ik meteen met fineliner geschreven (met de Pigma Micron pennen voor wie het wil weten). De review zelf schrijf ik eerst met potlood. Zo kan ik mezelf ervan verzekeren dat mijn review op de pagina past. Is hij te lang; dan gum ik minder belangrijke stukjes uit. Is hij te kort; dan voeg ik een quote o.i.d. toe.
Pas als laatste schrijf ik mijn review met pen. Daarvoor gebruik ik een Zig Cocoiro Kuretake; een hervulbare pen die echt enorm fijn schrijft. Ook tof is dat er héél veel verschillende navulllingen beschikbaar zijn; van fineliners, tot balpennen en zelfs brushpennen!
Het schrijven van mijn review voor A semi-definitive list of worst nightmares was een erg fijne bezigheid aangezien ik diep onder de indruk was van het boek. Dat is best bijzonder aangezien het enorm gehypte boek 'Sterrenstof' van dezelfde auteur me echt heel weinig deed. Ik twijfelde daarom wel even voordat ik het boek toch meenam bij de plaatselijke boekhandel.
Het was de samenvatting achterop die me uiteindelijk toch over de streep trok.
Wat het boek zo bijzonder maakt is dat het mental illness op een unieke, frisse manier neerzet. Ik geloof dat ik nog niet eerder een auteur de connectie heb zien maken tussen een fobie en een vloek. Dat was erg uniek. Ook speelt ze enorm met de grens tussen wat echt is en wat niet echt is.
Het vloek-gedeelte van het boek gaf me een beetje dezelfde vibe als de film Practical Magic met Sandra Bullock en Nicole Kidman. Echter, twijfelde ik continue of er wel écht een vloek was. Nu ik het boek uit heb weet ik het eigenlijk nog steeds niet zeker. Best een mindfuck eigenlijk.
Maar ik zou het boek desondanks aan iedereen aanraden als ik de kans kreeg. Het is zo'n sterk geschreven verhaal. Absoluut een van mijn favoriete boeken van 2017.
Houd jij je gelezen boeken ook nog analoog bij? Of kies jij voor een online overzicht?