De boekenfestijn winkel in Uden

Ik ben lid van verschillende boek-gerelateerde groepen. Des te bijzonder is het dan ook dat ik de volgende tip niet tegen kwam in een van die groepen, maar in een groep voor fanatieke planner-addicts. Iemand deelde daar namelijk een hobbyspullen-haul van de boekenfestijnWINKEL in Uden.

Laat dat maar eens even tot je doordringen.

Voor de meeste boekennerds is het boekenfestijn een heus begrip. Een evenement dat door Nederland en België reist en waar je boeken voor slechts een fractie van de oorspronkelijke prijs kunt scoren. Wie wordt daar nu niet enthousiast van. Ik was dan ook enorm geschokt toen ik voor het eerst hoorde over deze winkel - die nu toch al een hele tijd in het oude V&D pand zit. Om een lang verhaal kort te maken; ik moest daar natuurlijk naar toe.

De winkel

Ik heb het boekenfestijn nog nooit in winkel-vorm meegemaakt en dus wist ik niet precies wat ik ervan kon verwachten. Zou het net zo groot zijn als het evenement? Of kon ik mijn verwachtingen maar beter een beetje dimmen en zou het aanzienlijk kleiner zijn. 

Ehm, nee dus. De boekenfestijn winkel doet absoluut niet onder voor het grootse evenement. Op twee verdiepingen staan ontzettend veel tafels met duizenden boeken daarop uitgestald. Zo veel. Zo goedkoop! Het was mooi. 

Terwijl manlief met Noud door het aanbod neusde kon ik heerlijk op zoek naar interessante koopjes. En man oh man, wat ben ik goed geslaagd! 

De buit

In totaal kocht ik 9 boeken (en mijn man 1 boek) en stiekem denk ik dat ik toch nog een keer terugga voor het einde van de maand aangezien de winkel dan op moet doeken. 


Emily of New Moon is geschreven door niemand minder dan L.M. Montgomery; dezelfde auteur die ook Anne van het Groene Huis schreef. Logischerwijs heb ik hem dus gekocht zonder ook maar de achterflap te lezen. 

Wist je dat ik dit boek trouwens bijna was misgelopen! Ja, ik had mijn aanwinsten al afgerekend toen mijn man besloot om ook nog even boven rond te kijken. Ik zou beneden op hem wachten samen met Noud. Toen hij zo'n lang werk had besloot ik hem te gaan halen en terwijl ik op hem afliep werd mijn blik als een magneet naar dit boek getrokken. Tja, toen moest ik dus nog een keer langs de kassa. 

Austenland van Shannon Hale is een paar jaar geleden verfilmd. Ik vond de film te gek en dus kon ik dit koopje niet weerstaan. Het verhaal gaat over een jonge vrouw die hopeloos is in relaties omdat ze elke man met mr. Darcy vergelijkt - heel begrijpelijk Om voor eens en voor altijd van haar fantasie af te raken gaat ze op vakantie naar Austenland waar ze drie weken in de sfeer van een Jane Austen-roman mag doorbrengen. 

Ik heb deze al gelezen en hij was om te smullen!

Confessions of a Jane Austen addict van Laurie Viera Riegler gaat over een moderne vrouw die plotseling ontwaakt in het lichaam van een jongedame uit het Engeland omstreeks het tijdstip waarin Pride and prejudice zich afspeelt. Deze samenvatting deed me sterk denken aan de mini-serie Lost in Austen (mijn fav!) en dus kon ik hem niet laten liggen.

All I know now van Carrie Hope Fletcher kocht ik omdat Carrie een van mijn favoriete YouTubers is. Ze is enorme getalenteerd en staat heerlijk, positief in het leven. Dit is Carrie's schrijfdebuut en het verteld over haar eigen leven en gevoelens. Sindsdien is Carrie trouwens ook gedebuteerd als romanschrijfster. Ik wil eigenlijk al haar boeken heel graag nog lezen.

The night itself en Darkness hidden van Zoë Marriott zijn de eerste twee delen in de The name of the blade - trilogie. Het gaat over een meisje dat Mio heet en voor een gekostumeerd feest besluit ze dat de katana op zolder (een erfstuk) haar look af moet maken. Maar zodra ze het ding oppakt ontwaken er eeuwenoude krachten in het mystieke wapen. 

Deze samenvatting deed me een klein beetje denken aan de Rebel Belle - trilogie van Rachel Hawkins. Ik was nieuwsgierig. Ik nam ze mee. 


Deze laatste drie boeken kocht ik zonder de achterflap te lezen, maar voor elk heb ik een goede, kort-maar-krachtige reden. We gaan er snel doorheen:

Under my skin van James Dawson; omdat James Dawson ook Say my name schreef en dat is veruit het engste boek wat ik ooit las en ik had wel weer zin in een potje griezelen. 

Pirates! van Celia Rees; het antwoord zit hem in de titel. Het boek gaat over twee (vrouwelijke) piraten. Ik hou van piraten. Dus kocht ik het boek. 

Possessed van Kate Cann kocht ik omdat ik de naam van de auteur herkende, maar me niet herinnerde waarvan. Thuis wisten een paar mensen mij tijdens een live shoplog op Instagram eraan te herinneren dat Kate Cann natuurlijk de auteur is van heel veel boeken voor tieners over heftige onderwerpen. Ik ben benieuwd naar haar horror-writing-skills. 

Korting op korting!

De grootste verrassing van die dag stond me te wachten bij de kassa, want hoewel het boekenfestijn altijd al goedkoop is kon ik nauwelijks geloven dat het totaalbedrag onderaan mijn bonnetje klopte. Wat bleek? Niet alleen hadden de boeken fijne boekenfestijn-prijsjes... er was die dag ook nog eens 50% korting op bijna ALLES!!! Veel van mijn boeken waren daarom zelfs nog goedkoper dan wanneer je gaat shoppen bij de kringloopwinkel! 

Als je de kans hebt om deze maand nog een bezoekje te brengen aan de boekenfestijnwinkel in Uden dan raad ik je van harte aan om die kans met beide handen te grijpen. Sterker nog, stuur mij een berichtje en ik ga graag nog een keer mee, hahaha. 

Wat is tot op heden jouw tofste vondst op het boekenfestijn?

4 opmerkingen

 1. Wat een leuke aankopen en wat fijn dat je ze voor weinig hebt gekocht :) Ik hoop dat ik deze maand nog een kans krijg om naar deze winkel te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga toch nog maar eens proberen te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt als een paar goede deals. Ik wist wel dat de winkel er was maar het is voor mij wat te ver weg om eens te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw! Wat leuk om dan aan de kassa onverwachts nog eens een mooie korting te krijgen terwijl je eigenlijk al super gelukkig bent met je vondst aan de oorspronkelijke prijs. Zo tof ook dat je de eerste twee delen uit een reeks kon kopen.

  Een aantal van de boeken die ik vroeger op het Boekenfestijn kocht gaf ik vervolgens aan anderen of ik deed ze naar de Kringloopwinkel vermits het nadien toch niet echt mijn ding bleek te zijn. De laatste jaren ben ik daardoor wat kieskeuriger geworden maar ik was wel heel blij toen ik er The Tales of Beedle the Bard tegenkwam.

  BeantwoordenVerwijderen