#30Daysofreadathon; Favoriete boeken op mijn TBR


Gekke titel heeft deze post hè. Hoe kun je nu weten welke boeken op je TBR je favoriet zijn? Je hebt ze immers nog niet gelezen. Toch zijn er wel degelijk boeken waar ik méér naar uitkijk dan anderen. Boeken die ik op de een of andere manier een streepje voor hebben op de rest van mijn nog-te-lezen-boeken maar die ik desondanks nog steeds niet heb opgepakt - ik weet niet waarom.

Vandaag deel ik 5 van die ongelezen pareltjes met jullie en leg ik uit waarom ik er zo naar uit kijkt. Wie weet is dat precies het steuntje in de rug dat ik nodig heb om er zo snel mogelijk in te beginnen.

Little women van Louisa May Alcott

Hier moet ik toch eigenlijk gemakkelijk genoeg in kunnen beginnen. Ik heb immers de tweede helft van het boek als klein meisje al gelezen. Ik kan me nog herinneren hoe ik met mijn zaklampje tot laat in de nacht (voor mijn gevoel althans) opbleef om erachter te komen of Jo niet alsnog het licht zou zien en zou ontdekken dat ze tóch stapelverliefd was op Laurie. 

Nu heb ik de versie van Puffin in Bloom in mijn bezit en ik kan niet wachten om dit verhaal te lezen. Jullie weten wellicht al dat ik een zwak heb voor de sfeervolle vertelwijze van klassiekers en ik voel gewoon dat ik verliefd zal worden op dit boek. Wat me tegenhoudt? Het boek telt 777 pagina's en ik ben de laatste tijd vooral in de stemming voor snelle boeken. 

Emily of New Moon van L.M. Montgomery

Dit boek heb ik onlangs aangeschaft in de boekenfestijnwinkel in Uden. Wat was ik blij toen ik hem tegenkwam! Het boek is natuurlijk geschreven door niemand minder dan de auteur die ons ook Anne Shirley (Anne van het groene huis) bracht en ik heb zo veel liefde voor Anne. 

Ik wil dan ook zo graag kennis maken met Emily. Waarom ik dat nog niet heb gedaan? Omdat ik bang ben dat het boek tegenvalt. Mijn verwachtingen zijn namelijk torenhoog... nee, wolkenkrabber-hoog! Ik denk dat mijn fangirl-hartje het niet aan zou kunnen als dit boek me teleursteld. 


(Dont you) forget about me van Kate Karyus Quinn

Down with the shine was een van de leukste boeken die ik las in 2016. Het was spannend, romantisch en heerlijk satirsisch. Ik heb over de afgelopen jaren ontdekt dat ik een speciaal plekje in mijn hart heb voor satirische boeken. Ik hoop dat ook (Dont you) forget about me een lekker gek verhaal is, maar ik weet het niet zeker. De samenvatting doet vermoeden dat het meer weg heeft van een thriller dan een hilarische, urban fantasy. Heel anders dus dan waar ik op hoop van deze auteur. 

Ik heb me in ieder geval voorgenomen dat ik dit boek tijdens de komende leesmarathon zal gaan lezen. Dus binnenkort.... binnenkort. 

Wintersong van S. Jae-Jones

Ik weet héél erg zeker dat ik dit boek fantastisch zal gaan vinden. Een boek rondom de goblin koning? Yes please! Ik ben een enorme fan van de film Labyrinth waarin David Bowie de rol vertolkte van de goblin koning en ik heb her en der gehoord dat dat vrijwel garandeert dat ik dit een tof boek zal vinden. De enige reden dat ik hem dan ook nog niet heb gelezen is omdat ik bang ben dat de cliffhanger me te zwaar zal vallen. 

Dit is volgens mij één van die boeken waarvan je gewoon onmiddellijk het vervolg nodig hebt en daarom wacht ik geduldig af tot het tweede deel is verschenen. Kan ik deze duologie fijn in één keer binge-readen. 

...het is toch een duologie toch? Zeg me alsjeblieft dat ik straks niet ook nog eens op een deel drie moet wachten!?

Flame in the mist van Renée Ahdieh

Dit boek staat al langer ongelezen in mijn kast dan ik ooit had durven denken. Sinds het lezen van The wrath & the dawn duologie snak ik al naar meer van deze auteur. Hoe kan het dan dat ik dit boek al maandenlang passeer voor andere titels op mijn TBR? Ik begrijp soms helemaal niks van mezelf. 

Dit boek is een hervertelling van het verhaal over Mulan. Ik ben zo freakin' geïntrigeerd! De wil om het boek te lezen is enorm groot, maar het daadwerkelijk omzetten van de wens in een daad wil maar niet. Nogmaals... ik snap niks van mezelf. 

Welk boek op je TBR is jouw favoriet?

1 opmerking

  1. Bah, heel mijn reactie van daarnet is verdwenen bij het inzenden. Eens zien of ik het nog uit het hoofd weet ...

    Ik ben blij dat ik niet de enige ben die het lezen van sommige boeken uitstelt uit schrik dat ze zullen teleurstellen (het vijfde boek uit de Reiziger-serie van Diana Gabaldon bijvoorbeeld). Momenteel liggen er hier nog een 130-tal ongelezen boeken en ik weet echt niet welke mijn favoriet is. De meeste van hen wil ik immers liefst zo snel mogelijk lezen. Of herlezen zoals de geïllustreerde edities van Harry Potter die ik onlangs kocht. Wintersong voegde ik nog niet zo lang geleden ook aan dat lijstje toe en ook hier ben ik erg benieuwd naar.

    BeantwoordenVerwijderen